Forţele ucrainene şi-au menţinut "aproape sigur" unele poziţii în Soledar, cel puţin până duminică dimineaţă, în faţa asalturilor continue din partea grupului de mercenari Wagner. potrivit evaluării pe care o face, luni dimineaţă, Ministerul britanic al Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În weekend, luptele intense au continuat atât în sectorul Kreminna, cât şi în sectorul Bahmut al frontului din Donbas, a adăugat ministerul.

"În general, forţele armate ucrainene continuă să avanseze treptat pe linia frontului lor din est, la periferia oraşului Kreminna", unde au loc atacuri şi contraatacuri în pădurile din jur, se arată în raport.

"În ultimele şase săptămâni, atât Rusia, cât şi Ucraina au obţinut cu foarte mare greutate unele câştiguri teritoriale, limitate, în diferite sectoare. În aceste circumstanţe, o provocare operaţională cheie pentru ambele părţi este de a avea noi formaţiuni, neangajate, capabile, care pot exploata succesele tactice, pentru a crea progrese operaţionale", punctează Ministerul britanic al Apărării în evaluarea sa zilnică a răzbiului din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.