Ministerul Tranziţiei Ecologice şi Solidarităţii a emis o licenţă filialei franceze a Eurostar (EFR) care îi va permite să circule în Franţa inclusiv în cazul unuii Brexit fără acord, potrivit unui decret publicat joi în Monitorul Oficial, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”I se aliberează societăţii Eurostar France SAS o licenţă de întreprindere feroviară valabilă să efectueze servicii de transport de călători”, se arată în decret, emis în urma unei cereri a întreprinderii datate la 12 februarie.

”Această licenţă nu deschide dreptul, prin ea-însăşi, la accesul la infrastructura feroviară care este reglementată de reglementarea aplicabilă fiecărei ţări a Uniunii Europene (UE)”, se precizează în text.

Operatorii feroviari care deţin doar o licenţă britanică, aşa cum era cazul Eurostar, nu vor putea să mai circule în mod automat pe căi ferate europene, în cazul unui Brexit fără acord (”no deal”).

Compania Eurostar este deţinută în proporţie de 55% de Societate naţionalăă franceză de căi ferate (SNCF), în proporţie de 30% Casa de depuneri şi plasamante din Québec, în proporţie de 10% de fondurile britanice Hermes Infrastructure şi de 5% de SNCB belgiană.

Ea asigură legături de mare viteză (TGV) între Londra şi Paris, Bruxelles şi Amsterdam, prin tunelul de sub Canalul Mânecii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.