Oraşul francez Bordeaux a înregistrat cea mai ridicată temperatură de când există astfel de măsurători, în contextul unui val de căldură care a cuprins vestul Europei, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, Meteo France a informat că în Bordeaux au fost înregistrate 41 de grade Celsius, trecând astfel peste recordul din 2003 de 40,7 grade.

Meteorologii prevăd că noi recorduri vor fi depăşite în Europa în această săptămână, inclusiv în Belgia, Germania şi Olanda.

O purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale de Meteorologie (OMM) a declarat că aceste valuri de căldură au fost influenţate de schimbările climatice.

A fost emis cod portocaliu de caniculă pentru cea mai mare parte a Franţei iar meteorologii au informat că temperaturile ar putea depăşi noi recorduri în Paris. În prezent, cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată în 1947 – 40,4 grade Celsius.

Temperaturile sunt aşteptate să atingă 40 de grade Celsius în mai multe ţări europene.

Belgia a emis pentru prima oară în istorie cod roşu de caniculă pentru întreaga ţară.

Spania a emis cod roşu pentru regiunea Zaragoza, care a fost afectată de incendii de vegetaţie masive luna trecută. Riscul privind astfel de incendii este ridicat în Portugalia şi Spania conform Comisiei Europene.

În Olanda, guvernul a activat „planul naţional pentru caniculă” iar în Marea Britanie temperaturile vor depăşi 35 de grade.

În Franţa, firma de energie EDF a informat că va închide două reactoare de la centrala nucleară Golftech pentru a limita încălzirea apei folosită pentru a-şi menţine reactoarele reci.

De asemenea, cicliştii care participă la Turul Franţei vor beneficia de mai multe puncte de hidratare. Guvernul francez a informat de asemenea că limitează transportul de animale „din motive economice” între orele 13:00 şi 18:00 în zonele afectate de caniculă.

Meteorologii din Franţa au informat că au fost înregistrate temperaturi de 42 de grade Celsius în sud-vestul ţării.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.