Spitalele din România duc lipsă de echipament de protecţie, personalul medical, aflat în pragul disperării, munceşte în condiţii dificile, iar numeroşi medici şi infirmieri au fost infectaţi cu covid-19, ceea ce împinge instituţii de sănătate să-şi închidă porţile, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 83 de angajaţi ai Spitalului de Urgenţe din judeţul Suceava, una dintre celemai mari unităţi medicale din nord-estul ţării, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Ministerul român al Sănătăţii nu a avut decât să transfere pacienţii unităţii în alte spitale şi să ia decizia să închidă instituţia în vederea dezinfectării.

Membri ai personalului în domeniul sănătăţii dezvăluie că au fost nevoiţi să aştepte ore întregi înainte să fie testaţi, în aceleaşi saloane cu persoane infectate.

În estul României, la Spitalul Militar din Focşani, un medic şi o infirmieră au fost testaţi pozitiv.

Ei au fost internaţi la boli infecţioase, iar spitalul a fost închis după transferarea pacienţilor către alte unităţi medicale.

Cazuri confirmate au fost semnalate de asemenea în alte trei spitale din Galaţi, în estul României.

Conducerea spitalului din Suceava a declarat că a luat toate măsurile în vederea protejării personalului, dar subliniază asupra unei lipse a echipamentelor de protecţie.

Medicii îşi exprimă, la rândul lor, regretul faţă de lipsa unui protocol clar, în vederea evitării infectării.

Spitalul urmează să fie redeschis după două zile, pentru a primi cazuri de covid-19.

Pe de altă parte, premierul român a anunţat demisia ministrului Sănătăţii, criticat puternic după ce a anunţat că toate persoanele din Bucureşti urmează să fie testate în vederea depistării noului coronavirus, relatează The Associated Press.

Ludovic Orban a anunţat joi că regretă plecarea lui Victor Costache, dar ”pe de altă parte înţeleg şi-i mulţumesc”.

Prioritatea Guvernului este să achiziţioneze echipament de protecţie pentru spitale şi să protejeze personalul medical, a subliniat premierul

România a înregistrat 906 contaminări cu noul coronavirus şi 17 morţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.