Croaţia a devenit, după redeschiderea frontierei aeriene a Statelor Unite, o destinaţie populară în rândul ruşilor, care se vaccinează la Zagreb cu vaccinuri - aprobate -, pentru a putea călători în lume, în contextul în care vaccinul rusesc împotriva covid-19 Sputnik V nu a fost validat de către autorităţile sanitare din Statele Unite, Uniunea Europeană (UE) sau OMS, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu doar ruşi, ci tot feul de străini vin să se vaccineze aici. Există o coadă de aşteptare specială, dar mai ales ruşi se află în tranzit o singură zi în Croaţia. Ei obţin o confirmare a vaccinării aici, iar peste 14 zile primesc certificate europene covid-19”, declară coordonatorul Protecţiei Civile la principalul centru de vaccinare dn Zagreb, Valentino Rajkovic.

ROMÂNI BOLNAVI DE COVID-19, EVACUAŢI ÎN ITALIA 

Patru bolnavi români grav de covid-19 au fost trimişi cu avionul în Italia, miercuri, la îngrijiri.

Alte ţări europene, ca Germania şi Ungaria, şi-au propus ajutorul, conştiente de faptul că sistemul românesc de sănătate este pe punctul de a se prăbuşi.

”NO JAB, NO JOB” ÎN UK

În Regatul Unit, începând de joi, 32.000 de membri ai personalului azilurilor de bătrâni şi îngrijitori la domiciliu care nu s-au vaccinat îşi pierd locul de muncă şi lasă azlurile - care se confruntă deja cu o lipsă de personal - în dificultate.

Guvernul britanic nu a vrut să amâne data-limită a vaccinării complete.

Acest sector se confruntă deja cu o penurie de 105 000 de lucrători, potrivit Ministerului britanic al Sănătătţii şi Afacerilor Sociale. Sectorul are în prezent 1,5 milioane de angajaţi, în afară de voluntari.

În privinţa personalului medical din cadrul Sistemului Naţional britanic de Sănătătate (NHS), vaccinat în proporţie de 86%, vaccinarea obligatorie începe din aprilie 2022.

Guvernul Johnson a dat răgaz în acest caz, pentru a evita să fragilizeze spitalele pe timpul iernii.

TÂRGURI DE CRĂCIUN

În Germania, o consecinţă economică şi socială a pandemiei covid-19 este faptul că celebrele târguri de Crăcun riscă să fie anulate al doilea an consecutiv, din cauza unei intensificări a epidemiei.

În Franţa, la Strasbourg, Târgul de Crăciun, la care iau parte de obicei două milioane de persoane, ar urma să fie menţinut, însă cu restricţii sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.