Autorităţile române au ridicat în opt zile un spital de campanie lângă Bucureşti, pentru a face faţă afluxului de bolnavi de covid-19, în contextul în care spitalele sunt supraaglomerate, iar personalul medical nu are suficient material de protecţie, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România se apropie de pragul de 2.000 de bolnavi, dintre care aproximativ 100 de bolnavi pot primi îngrijiri în această structură militară.

”Munca ofiţerilor noştri şi a personalului nostru medical este impresionantă. Ei l-au realizat în câteva zile. După această criză, vom evalua serios toate spitalele din România şi vom lua toate măsurile necesare pentru ca toate spitalele să fie echipate cu materialul medical necesar”, a declarat preşedintele român Klaus Iohannis.

Peste 40 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în România, iar spitalele din vestul ţării se plâng de faptul că nu dispun de suficient material de protecţie pentru echipele medicale.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.