Agenţia de control al traficului aerian din Europa, Eurocontrol, a avertizat marţi companiile aeriene să fie prudente în zona est-mediterană din cauza posibilităţii lansării unor atacuri cu rachete având ca ţintă Siria în următoarele 72 de ore, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eurocontrol a precizat că ar putea fi vorba atât de rachete lansate de la sol dar şi de cele de croazieră şi că există posibilitatea întreruperii repetate a semnalului radio de navigare.

„Din cauza posibilităţii lansării unor atacuri aeriene înspre Siria prin lansări de la sol sau rachete de croazieră în următoarele 72 de ore şi posibilitatea întreruperii repetate a semnalului de navigaţie radio, trebuie acţionat cu prudenţă în planificarea zborurilor în zona est-mediterană/Nicosia FIR”, se arată în comunicatul Eurocontrol, care nu precizează originea atacurilor menţionate.

Singurele zboruri comerciale care treceau deasupra Siriei începând cu ora 01:15 miercuri dimineaţa, erau cele ale Syrian Air şi Middle East Earlines din Libia, conform site-ului de monitorizare a zborurilor, FlightRadar24.

Preşedintele american Donald Trump şi aliaţii SUA discută despre posibilitatea unor acţiuni militare împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad drept răspuns la un atac cu arme chimice asupra unui oraş aflat sub controlul rebelilor.

Trump a anulat o vizită în America Latină pentru a se putea concentra asupra situaţiei din Siria

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.