Răspândirea noului coronavirus în Estonia este pe punctul de a atinge proporţii critice, avertizează un oficial de rang înalt în domeniul sănătăţii, iar Guvernul înăspreşte restricţiile, în contextul în care această ţară baltică este afectată de unul dintre cele mai mari niveluri ale contagiunii în Europa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nivelul contaminării în Estonia este de 887,75 la 100.000 de locuitori reprezentând media ultimei săptămâni, iar ritmul contagiunii este foarte rapid, avertizează autorităţile.

”Situaţia este extrem de critică”, a subliniat în faţa presei directorul autorităţii sanitare estone Ullar Lanno.

Spitalele se află la limita capacităţii, iar centrele de vaccinare prevăzute riscă să fie transformate în săli de tratament pentru pacienţi bolnavi de covid-19, a anunţat el.

Guvernul eston a dat vineri undă verde unor restricţii, într-o încercare de opri rata infectării, cu speranţa ca aceasta să începă să scadă săptămâna viitoare.

Slujbele religioase sunt interzise, muzeele şi teatrele închise, iar adunările de peste zece persoane în aer liber sunt autorizare numai între orele locale 6.00 şi 21.00 (şi ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.