Statele Unite au anunţat eşecul unui test al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) de tip Minuteman III - la decolare -, au precizat că racheta nu era înarmată şi că o anchetă este în curs în vederea stabilirii cauzei disfuncţionalităţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata americană intenţionează să efectueze din nou acest test, menit să arate eficienţa disuasiunii nucleare americane şi să ofere asigurări aliaţilor Washingtonului, au anunţat într-un comunicat Forţele aeriene americane (US Air Force).

Racheta urmează să fe lansată de la baza aeriană Vandenberg, în California, în vederea efectuării unui test, aşa cum Forţele aeriene americane procedează cu regularitate.

US Air Force nu precizează unde urmează să cadă racheta, însă rachetele testate sunt lansate în general către Insulele Marshall şi cad în mare.

Minuteman III, o rachetă aflată în serviciu de 50 de ani, este singura ICBM de tip sol-aer din arsenalul nuclear al Statelor Unite, din 2005.

Ea este instalată în silozuri de lansare în trei baze militare americane, în Wyoming, North Dakota şi Montana.

Arsenalul nuclear american include de asemenea rachete de tip Trident, care se lansează pe mare şi desfăşurate la bordul unor submarine americane, dar şi bombe nucleare care sunt transportate de bombardiere strategice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.