Numeroşi turci au avut surpriza - plăcută sau neplăcută, în funcţie de orientarea lor politică - să audă sâmbătă seara pe telefoanele lor vocea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, care le-a adresat un mesaj cu ocazia marcării unui an de la puciul eşuat de la 15 iulie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În calitate de preşedinte, vă adresez urările mele de bine cu ocazia zilei democraţiei şi unităţii naţionale”, declară Erdogan într-un mesaj vocal înregistrat, au putut să constate mai mulţi jurnalişti AFP.

 

”Implor compasiunea lui Allah faţă de martirii noştri”, adaugă şeful statului turc, referindu-se la cele aproape 250 de persoane ucise anul trecut în timpul tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie.

Numai abonaţii Turkcell şi Vodafone, principalii doi operatori de telefonie mobilă din ţară, au putut să audă mesajul, atunci când au încercat să sune la unul dintre contactele lor, potrivit agenţiei proguvernamentale de presă Anadolu.

Această iniţiativă fără precedent a preşedinţiei turce a provocat o avalanşă de reacţiii pe reţele de socializare, susţinătorii preşedintelui felicitându-se de acest demers, iar opozanţii denunţând o metodă de comunicare invazivă.

”Ajunge. Acum el se bagă până şi în telefoanele noastre (...). Este ca un coşmar”, a deplâns un deputat din principalul partid de opoziţie (CHP; social-democrat), Aykut Erdogdu.

Anul trecut, în zilele care au urmat tentativei de lovitură de stat, un SMS semnat "R.T. Erdogan" a fost trimis milioanelor de turci, îndemnându-i să cintinue ”rezistenţa eroică” împotriva puciştilor.

După ce a participat sâmbătă la mai multe ceremonii la Istanbul, Erdogan a susţinut un discurs la Ankara la ora locală 2.32, exact în momentul în care puciştiii bombardau Adunarea Naţională în urmă cu un an

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.