Episcopul din Évreux, monseniorul Christian Nourrichard, s-a declarat luni ”şocat” de imagini difuzate pe reţele de socializare în care un preot din diceza sa - deja suspendat din funcţie - intonează un cânt ostil preşedintelui francez în timpul unei slujbe anti-Macron, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost şocat de această înregistrare video, întrucât denaturează misiunea Bisericii şi ceea ce reprezintă un lăcaş de cult”, a declarat pentru AFP prelatul referindu-se la această scenă filmată într-o biserică de la Planquay (Eure).

Într-un clip viral pe Twitter, un preot în sutană, abatele Francis Michel, cântă cu voce înceată ”Emmanuel Macron, mare nemernic, venim să te căutăm acasă” în faţa altarului, în prezenţa a aproximativ 20 de persoane purtând veste galbene.

În noiembrie 2016, episcopul din Évreux a emis un decret de suspendare a abatelui Michel, ordinat preot în 1975, care-i interzice să oficieze sacramente sau să asculte confesiuni.

”Ce pot să fac concret? Să mă duc acolo manu militari şi să mă bat cu el? Eu nu am forţa poliţiei sau Jandarmeriei!”, a ironizat Nourrichard, subliniind că Biserica ”nu avea nevoie de asta” şi că părintele Michel a fost deja judecat şi condamnat.

Părintele Michel a fost condamnat în 2015 la plata unei amenzi în valoare de 15.000 de euro de către Tribunalul Corecţional de la Évreux, după ce a fost găsit vinovat de deturnarea sumei de 100.000 de euro din cutia milei.

Faptele respective au avut loc în perioada 2006-2008.

În urma depunerii unei plângeri de către episcop, anchetatori au găsit suma de 116.000 de euro în 11 conturi bancare aparţinând preotului, care era plătit, în principiu, cu suma de 900 de euro pe lună.

”Este ca un medic care ar continua să practice, deşi nu mai este recunoscut de Ordinul Medicilor”, subliniază monseniorul Nourrichard.

Episcopul a anunţat că a alertat Vaticanul şi prefectura după ce a văzut înregistrarea video.

Contactat de AFP, abatele Michel nu era disponibil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.