Autorităţile egiptene au anunţat, joi seară, că epava aeronavei EgyptAir, care s-a prăbuşit cu 66 de persoane la bord în apele Mării Mediterane, a fost descoperită la sud de insula elenă Karpathos. Avionul Airbus A320 decolase de pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle şi urma să aterizeze la Cairo, atunci când a dispărut de pe radarele elene, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, a declarat că operaţiunea de salvarea a devenit una de recuperare a epavei şi a cadavrelor celor aflaţi la bordul aeronavei.

”Am găsit mai multe obiecte la sud-est de insula Creta, în zona de zbor a avionului prăbuşit”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei greceşti, Vassilis Beletsiotis.

Declaraţiile lui Beletsiotis vin după ce ambarcaţiunile elene au recuperat două veste de salvare şi mai multe fragmente de plastic, care ar proveni de la bordul aeronavei prăbuşite.

La căutările din sudul insulei Karpathos participă forţele navale elene şi egiptene, sprijinite de avioanele britanice.

Între timp, familiile victimelor au fost transportate de pe aeroportul Charles de Gaulle în Cairo.

Investigaţia va fi condusă de experţii egipteni, iar francezii vor participa în minoritate. De asemenea, alte state şi-au oferit ajutorul, printre acestea numărându-se Marea Britanie.

Ministrul elen al Apărării a precizat că aeronava a virat 90 de grade spre stânga, apoi 360 de grade spre dreapta înainte de a pierde brusc din altitudine. După ce a coborât de la 11.000 de metri la 1.000 de metri, aeronava EgyptAir a dispărut de pe radarele greceşti. Controlorii de trafic aerian au primit mesajul de urgenţă abia la două ore după momentul prăbuşirii avionului.

François Hollande a declarat că "nicio ipoteză nu este îndepărtată" în vederea explicării prăbuşirii aeronavei, la bordul cărora se aflau 15 cetăţeni francezi.

"Avem datoria să aflăm totul, să aflăm cauzele a ceea ce s-a întâmplat, iar nicio ipoteză nu este îndepărtată, niciuna nu este privilegiată", a declarat el într-o reuniune pe tema handicapului organizată la Palatul Elysée.

"Atunci când vom afla adevărul, va trebui să tragem toate concluziile, fie că este un accident ori altă ipoteză la care ne putem gândi, poate o ipoteză teroristă", a mai precizat liderul francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.