Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi chinez Xi Jinping îndeamnă miercuri la negocieri de pace cât mai rapid, pentru a pune capăt Războiului rus în Ucraina, şi resping orice recurs la arma nucleară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este necesară ”o reluare a negocierilor cât mai repede în vederea construirii unei păci durabile”, a pledat şeful statului francez.

”Armele nucleare nu pot fi folosite”, a subliniat omologul său chinez.

Xi Jinping a condamnat de asemenea ”orice atac împotriva civililor”, în această conferinţă de presă, în urma unei întâlniri bilaterale.

Şeful statului chinez a condamnat orice ”folosire a armelor biologice, şi chimice, indiferent de circumstanţe”.

Emmanuel Macron a subliniat, la rândul său, că, ”evident, (domeniul) nuclear trebuie exclus întru totul din acest conflict”.

”În acest sens, tuturor trebuie să li aminstească ce îndatoriri au, mai ales Rusiei, care a anunţat deunăzi că vrea să desfăşoare astfel de armament în Belarus, ceea ce nu este conform angajamentelor pe care şi le-a luat faţă de dumneavoastră, faţă de noi şi dreptului internţaional”, a insistat el în faţa presei după întâlnirea cu Xi Jinping.

Emmanuel Macron i-a spus omologului său chinez că ”contează” pe el ”penttru a face Rusia să-şi bage minţile-n cap” în privinţa Ucrainei, iar cei doi lideri au îndemnat la negocieri de pace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.