Preşedintele francez Emmanuel Macron se află la Fortul Brégançon, în Var, împreună cu Prima Doamnă Brigitte Macron, după ce s-a îmbolnăvit de covid-19 şi a stat şapte zile în carantină la reşedinţa oficială La Lanterne, la Versailles, a anunţat sâmbătă Palatul Élysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului francez ”urmăreşte îndeaproape situaţia sanitară şi se află în legătură cu premierul Jean Castex şi ministrul Sănătăţii Olivier Véran”, anunţă preşedinţia, fără să precizeze când a sosit Macron în Var şi când preconizează să plece.

Un prim caz de contaminare cu noua variantă de SARS-CoV-2 din Regatul Unit a fost confirmat vineri în Franţa, înainte de lansarea, duminică, a vaccinării, după ce primele vaccinuri au sosit sâmbătă în Franţa.

Emmanuel Macron urmează să le transmită joi seara urările sale de sărbători francezilor, care se pregătesc să intre în Anul Nou în carantină, începând de la ora locală 20.00 (21.00, ora României).

Preşedintele francez, testat pozitiv cu covid-19 la 17 decembrie, a stat o săptămână în carantină la La Lanterne şi s-a întors la Elysée în ajunul Crăciunului, după ce nu a mai prezentat simptome.

Jean Castex, un caz de contact al şefuluistatului, a stat în carantină aproape o săptămână, însă a fost testat negativ cu covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.