Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, într-o alocuţiune luni seară, că Afganistanul nu trebuie să redevină "sanctuarul terorismului aşa cum a fost".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a realiza evacuările în siguranţă "am decis să trimitem două avioane militare şi forţele noastre speciale" în Afganistan, a declarat preşedintele francez. 

"Este datoria şi demnitatea noastră să îi protejăm pe cei care ne-au ajutat: traducători, şoferi, bucătari şi atâţia alţii. Aproape 800 de persoane sunt deja pe pământ francez. Mai multe zeci de persoane sunt încă acolo (...) pentru care rămânem mobilizaţi", a declarat şeful statului. 

"Vom avea iniţiative comune cu Boris Johnson. Afganistanul nu trebuie să redevină sanctuarul terorismului aşa cum a fost. Vom face totul pentru ca Rusia, Europa şi Statele Unite să poată coopera", a mai spus el. 

În alocuţiunea televizată, referitoare la situaţia din Afganistan căzut în mâinile talibanilor, Macron a spus că va avea o iniţiativă europeană care vizează "anticiparea" şi "protejarea contra fluxurilor importante de migranţi" ce "alimentează traficul de orice natură". 

"Prin urmare, împreună cu Germania şi alţi europeni, vom avea o iniţiativă pentru a construi imediat un răspuns coordonat şi unit", a continuat preşedintele francez, făcând apel la "solidaritate în efort, armonizarea criteriilor de protejare şi stabilirea cooperării cu ţările de tranzit". 

"Poporul afgan are dreptul să trăiască în siguranţă şi femeile afgane au dreptul de a trăi în libertate şi demnitate", a declarat Emmanuel Macron, luni, după victoria talibanilor în Afganistan. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.