Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Germania şi-au exprimat îngrijorarea într-un comunicat comun publicat de agenţia de stat WAM privind tensiunile din ce în ce mai mari în regiunea Golfului şi au făcut apel la Iran să se abţină din a lua măsuri care vor creşte tensiunile, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comunicatul vine după vizita Prinţului Mohamed bin Zayed al Nahyan al Emiratelor Arabe Unite în Germania.
 
În comunicat, ambele ţări fac apel „la toţi actorii din regiune să se abţină de la a lua măsuri care ar putea escalada tensiunile existente”.
 
Preşedintele american Donald Trump a retras anul trecut SUA dintr-un acord nuclear semnat de Iran şi puterile mondiale, reintroducând sancţiuni asupra Teheranului. Trump a condamnat acordul şi a susţinut că nu este unul permanent şi nu are în vedere programul de rachete balistice al Iranului.
 
Iranul insistă că activităţile sale nucleare sunt paşnice şi a refuzat în repetate rânduri să discute cu privire la programul său nuclear.
 
Semnatarii europeni ai acordului – Franţa, Marea Britanie şi Germania – au aceleaşi îngrijorări ca SUA privind dezvoltarea de rachete balistice a Iranului precum şi privind activitatea din regiune a Teheranului.
 
Totuşi, statele europene au apărat acordul şi susţin că este cea mai bună cale de a limita capacităţile nucleare ale Iranului şi reprezintă o bază pentru viitoare negocieri.
 
Luna trecută, armata americană a trimis şi bombardiere B-52 în Orientul Mijlociu, o decizie care a avut ca scop contracararea ameninţărilor din partea Iranului pentru trupele americane din regiune.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.