Guvernul Emiratelor Arabe Unite a aprobat, duminică, stabilirea unei ambasade în oraşul Tel Aviv din Israel, în timp ce statul israelian a anunţat că a deschis o ambasadă la Abu Dhabi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două state au convenit în luna august a anului trecut să îşi normalizeze relaţiile diplomatice, un acord care a avut loc pe fondul îngrijorărilor provocate de creşterea influenţei Iranului în regiune.

Ulterior Bahrainul, Sudanul şi Marocul au convenit să stabilează legături diplomatice cu Israelul, în cadrul unor acorduri intermediate în 2020 de fostul preşedinte Donald Trump.

Guvernul israelian consideră Ierusalimul drept capitala sa, dar acest lucru nu este recunoscut de majoritatea comunităţii internaţionale. Palestinienii susţin că Ierusalimul de Est ar trebui să fie capitala viitorului stat palestinian.

Majoritatea statelor au ambasadele la Tel Aviv.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.