Miliardarul Elon Musk a postat pe Twitter un zvon despre agresarea soţului preşedintei Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi, Paul Pelosi, în contextul în care achiziţia platformei alimentează temeri cu privire la o creştere a dezinformării pe această aplicaţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există o mică posibilitate ca aparenţele să fie înşelătoare”, a scris miliardarul referinduse la Paul Pelosi şi a postat un link către site-ul conservator Santa Monica Observer, care răspândeşte informaţii neverificate despre atac, potrivit cărora Paul Pelosi era ”beat din nou şi se certa cu un prostituat vineri dimineaţa”.

Site-ul a publicat în trecut teorii ale complotului şi informaţii false, potrivit cotidianului  Los Angeles Times (LAT).

Paul Pelosi a fost atacat vineri, la domiciliu, de către un bărbat, cu un ciocan, care o căuta de fapt pe Nancy Pelosi.

El a suferit o fractură craniană şi a fost spitalizat.

Elon Musk reacţiona la un tweet al fostei candidate democrate în alegerile prezidenţiale Hillary Clinton, care denunţa teorii ale complotului vehiculate de către Partidul Republican.

”Partidul republican şi purtătorii săi de cuvânt răspândesc de-acum în mod regulat discursuri ale urii şi teorii conspiraţioniste complet nebune”, critică în acest mesaj postat pe Twitter fostul secretar de Stat american.

”Este şocant, dar nu este surprinzător, iar rezultatul este violenţa”, denunţă Hillary Clinton.

Tweetul lui Musk a declanşat numeroase comentarii.

”Clinton: teoriile complotului sunt responsabile de moartea unor oameni, iar noi nu ar trebui să le acordăm vizibilitate. Proprietarul Twitter-ului: dar aţi auzit despre această teorie complotistă?”, rezumă un profesor de ştiinţe politice de la Universitatea Denver, Seth Masket, care a semnalat reţelei de socializare tweetul lui Elon Musk ca fiind nepotrivit.

Bizarul patron al Tesla, SpaceX şi Twitter, care se prezintă ca un bard al libertăţăii de exprimare, a spus în multe rânduri că vrea să facă din Twitter un fel de agoră numerică, în care toate opiniile să se exprime liber.

Elon Musk, într-o încercare de a-şi linişti agenţii de publicitate, a promis, după ce a cumpărat Twitter, că va dota platforma cu un ”consiliu de moderare a conţinuturilor”.

La câteva zile după achiziţie, reţeaua de socializare este vizată în atacuri coordonate ale unor ”troli”, care deversează conţinuturi pline de ură, potrivit unui conducător al Twitter.

”În ultimele 48 de ore, am văzut că un număr mic de conturi publică un potop de tweeturi care conţin injurii şi alţi termeni insultători”, a acuzat sâmbătă însărcinatul cu integritatea la Twitter, Yoel Roth.

”Pentru ca să vă faceţi o idee despre amploare: peste 50.000 de tweeturi care menţionează o anumită insultă provin de la doar 300 de conturi”, a precizat el.

Yoel Roth a mai precizat că este vorba, în mare parte despre conturi false.

El a reiterat că ”discursurile urii nu au ce să caute” pe Twitter şi a subliniatv că politica de moderare a reţelei de socializare ”nu s-a schimbat” şi că firma ia măsuri ”pentru a opri orice efort organizat de a-i face pe oameni să creadă contrariul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.