Tumultuosul constructor de vehicule electrice Tesla Elon Musk l-a depăşit pe Bill gates şi a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului miliardarilor întocmit de agenţia Bloomberg, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Averea antreprenorului în vârstă de 49 de ani, născut în Africa de Sud, a crescut cu 7,24 de miliarde de dolari într-o singură zi, luni, şi a ajuns la 128 de miliarde de dolari.

Ultramediatizatul om de afaceri, cofondatorul societăţii spaţiale SpaceX, i-a depăşit în câteva săptămâni pe Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, şi pe Bernard Arnault, CEO-ul grupului de lux LVMH.

Pe podiumul miliardarilor, el se află doar în spatele lui Jeff Bezos, fondatorul gigantului comerţului online Amazon, a cărui avere este estimată la 182 de miliarde de dolari.

Bill Gates este pe locul trei, cu o avere evaluată la 127,7 miliarde de dolari. Averea fostului fondator al Microsoft a scăzurt deoarece el consacră o bună parte a acesteia Fundaţiei Bill şi Melinda Gates.

BOGAŢII, ŞI MAI BOGAŢI

Potrivit Bloomberg, cei mai bogaţi şi-au văzut averile cumulate crescând cu 1.300 de miliarde de dolari începând din ianuarie, o creştere cu 23%, în timp ce pandemia covid-19 a provocat o încetinire a economiei mondiale şi a antrenat valuri de concedieri şi de falimente de întreprinderi în Statele Unite..

Ascensiunea fulgurantă a lui Elon Musk în clasamentul marilor averi are loc după o creştere puternică a acţiunilor Tesla pe Wall Street - care s-au apreciat cu peste 500% de la începutul anului şi valorează în prezent 495 de miliarde de dolari.

Acest lucru i-a permis lui Musk, care deţine aprocimativ 18% din societate, să obţină 100 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă.

Grupul a devenit rentabil şi a reuşit să câştige bani cinci trimistre consecutive. Aprecierea acţiunilor acestuia are loc în urma victoriei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite a lui Joe Biden, care a promis să favorizeze dezvoltarea vehiculelor electrice în ţară şi a anunţării introducerii grupului în prestigiosul indice S&P 500.

Intrarea în acest indice va permite acţiunilor Tesla să fie introduse sistematic în numeroase produse financiare care urmează mecanic fluctuaţiile, ETF, ceea ce ar urma să-i crească amploarea şi mai mult.

Tesla profită de entuziasmul mai multor investitori faţă de ceea ce ei consideră că este viitorul automobilului.

În pofida faptului că vând mult mai multe vehicule, producătorii tradiţionali General Motors şi Ford valorează la bursă 64 şi, respectiv, 35 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.