Elon Musk, capriciosul CEO al producătorului de vehicule electrice Tesla, a anunţat vineri, într-un mesaj postat pe Twitter, unde are 65 de milioane de abonaţi, că intenţionează să ”demisioneze”, un mesaj care a primit 237.000 de ”like”-uri, la câteva ore după ce şi-a vândut, din nou, din acţiunile pe care le deţine în societate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afară de Tesla, Elon Musk este CEO-ul societăţii de explorare SpaceX, pe care a înfiinţat-o în 2002.

Cu o zi înainte de postarea acestui tweet, cel mai bogat om din lume a vândut peste 934.000 de acţuni Tesla, potrivit unor documente depuse la autoritatea de reglementare a bursei americane, SEC.

Este vorba despre acţiuni în valoare de aproximativ 963 de milioane de dolari.

Antreprenorul miliardar şi-a exercitat, de asemenea, dreptul de răscumpărare a 2,2 milioane de stock-options, în valoare de 6,24 dolari acţiunea.

Elon Musk a lansat un sondaj pe Twitter, în noiembrie, pentru a afla dacă ar trebui sau nu să vândă 10% dintre acţiunile pe carele deţine în companie.

O majoritate a votanţilor s-a pronunţat în favoarea vânzării.

O serie de observatori au remarcat atunci că o parte a sumei provenite din vânzarea acţiunilor avea să fie folosită de către CEO-ul Tesla pentru a-şi plăti impozitele.

El a vândut peste 11 milioane de acţiuni Tesla după acest sondaj.

Musk urmează să atingă pragul de 10% evocat pe Twitter dacă vinde încă şase milioane de acţiuni.

Pe Wall Street, o acţiune Tesla s-a depreciat cu 0,8%, la 996 de dolari, în tranzacţiile electronice dinainte de deschiderea bursei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.