Regina Elizabeth a II-a a adus un omagiu ”incredibilei” campanii de vaccinare împotriva covid-19 în Regatul Unit şi a acordat Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS) cea mai înaltă distincţie civilă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elizabeth a II-a, în vârstă de 96 de ani, a fost însoţită de diul său, prinţul Charles, la această ceremonie, care a avut loc marţi la Castelul Windsor, reşedinţa sa.

Regina, care pare în formă şi se sprijină într-un baston, a remis George Cross, cea mai înaltă distrincţie acordată civililor, conducătorilor NHS, cărora li s-au alăturat lucrători din prima linie, care au trecut regatul prin pandemia covid-19.

La ceremonie a luat parte şi May Parsons, infirmiera care a administrat primul vaccin anticovid în lume.

”Suntem extrem, extrem de mândri de desfăşurarea vaccinului”, i-a spus ea reginei.

”Da, a fost incredibil”, i-a răspuns Elizabeth a II-a, care s-a îmbolnăvit de covid-19 în februarie.

Regina apare tot mai rar în public, din cauza unor probleme de mobilitate şi este reprezentată de către prinţul Charles.

La începutul lui iunie, britanicii au sărbătorit, timp de patru zile, 70 de ani de domnie ai lui Elizabeth a II-a, cel mai în vârstă monarh în funcţie din lume.

George Cross a fost decernată NHS ca recunoaştere a activităţii uriaşe pe care a depus-o de la înfiinţare, în 1948.

NHS, o mândrie a britanicilor, asigură îngrijiri gratuite, însă este slăbit de ani de austeritate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.