Elevii nord-coreeni au reînceput miercuri şcoala, cu măşti de protecţie pe faţă, după două luni de închidere, în cadrul unor măsuri de precauţie privind pandemia covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Phenianul nu a anunţat până în prezent vreun bolnav de covid-19, un lucru de care se îndoiesc experţi, în contextul în care virusul care a apărut în China vecină s-a răspândit pe întreaga planetă.

Coreea de Nord a luat, cu toate acestea, măsuri dure, închizându-şi frontierele şi plasând în izolare mii de persoane.

Noul trimestru şcolar, care ar fi trebuit să înceapă în aprilie, a fost amânat în mai multe rânduri. Unele licee şi universităţi au fost autorizate să primească elevi şi studenţila mijlocul lui aprilie.

Miercuri, elevi în uniforme s-au întors la şcoală, cu faţa acoperită de măşti de protecţie şi flori comemorative roşii agăţate de uniformă.

Unii purtau măşti chirurgicale de unică folosinţă, alţii măşti din pânză.

La sosirea lor la o şcoală elementară din Beijing, elevilor li se lua temperatura.

În clasă, înainte să se aşeze în bancă, au stat la coadă să se spele pe mâini cu apă.

”Trebuie să vă frecaţi mâinile”, le-a spus profesorul.

Elevii îşi purtau măştile în clasă, însă erau aşezaţi unul lângă altul pentru a asculta profesorul, care avea, de asemenea, faţa acoperită.

Portrete ale lui Kim Il Sung, fondatorul  Coreei de Nord, fiului şi succesorului său Kim Jong Il - bunicul ş, respectiv, tatăl actualului dictator Kim Jong Un - sunt agăţate pe pereţii tuturor claselor din ţară, iar ”studii revoluţionare” sunt înscrise în programa şcolară.

Pandemia covid-19 s-a soldat cu aproape 380.000 de morţi în lume, iar peste 6,3 milioane de infectări au fost diagnosticate în mod oficial în 196 de ţări şi teritorii din decembrie, când a apărut în China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.