Numeroase întrebări se pun, la trei zile după atentatul de la Conflans-Sainte-Honorine - în care profesorul Samuel Paty a fost decapitat, iar ucigaşul său ucis de poliţie - cu privire la cronologia faptelor, iar în cadrul anchetei Parchetului Naţional Antiterorist (PNAT) 11 persoane erau în continuare reţinute în arest la Subdirecţia Antiteroristă (SDAT) la Levallois-Perret, în Hauts-de-Seine, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sosit la colegiu, Abdoullakh Anzorov le-ar fi propus sume de bani mai multor elevi, pentru a obţine informaţii despre locul unde se afla profesorul.

Le Monde a dezvăluit iniţial că unul dintre aceşti minori se află în arest preventiv şi că ar fi confirmat această ipoteză, o informaţie confirmată de BFMTV.

Anchetatori analizează deplasarea atacatorului de la Evreux, unde îşi avea reşedinţa, la Yvelines.

Mai multe surse declară că o parte a acestei călătorii a fost făcută cu o maşină.

Însă băiatul în vârstă de 18 ani care l-a decapitat pe profesor nu deţine permis auto, iar un terţ, probabil un cunoscut, l-a condus o parte a celor 100 de kilometri dintre cele două localităţi.

Această persoană este, de asemenea, audiată de către poliţie.

În afară de cronologia dramei, anchetatorii încearcă să înţeleagă când s-a radicalizat tânărul.

Necunoscut serviciilor de informaţii în acest sens, rusul cecen ar fi început să se radicalizeze în urmă cu aproximativ şase luni, au declarat părinţii săi în interogatorii în arest preventiv.

În vară, contul de Twitter al teroristului a fost semnalat platformei Pharos, după publicarea unei imagini cu o ”falsă decapitare” pe Twitter.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.