Armata mexicană şi forţele de securitate l-au capturat pe Jose Antonio Yepez, celebru lider de cartel considerat vinovat de escaladarea violenţelor din ţară, care au pus la grea încercare guvernul din Mexic, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut ca „El Marro”, Yepez a fost capturat duminică dimineaţă, potrivit guvernului federal şi autorităţilor din statul Guanajuato. Alături de Yepez, au fost capturaţi încă cinci oameni. O femeie, om de afaceri din zonă, care fusese răpită, a fost salvată în timpul operaţiunii armatei.

Potrivit ministrului Alfonzo Durazo, Jose Antonio Yepez va fi dus la penitenciarul de maximă siguranţă Altiplano, în care a fost încarcerat şi Joaquin „El Chapo” Guzman înainte de a evada, în 2015.  

Yepez, liderul cartelului Santa Rosa de Lima, a fost implicat într-o luptă sângeroasă cu cartelul Jalisco New Generation, pentru control în Guanajuato.

Prinderea lui „El Marro” îi aduce un punct pozitiv preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, care a promis atunci când şi-a început mandatul, în 2018, că sub conducerea sa rata criminalităţii va scădea. Până acum însă, rata criminalităţii a crescut în mandatul lui Lopez Obrador.

În iunie, Jose “El Marro” Yepez ameninţa şi pe inamicii săi, prin intermediul unor mesaje video extrem de neobişnuite, inclusiv unul în care putea fi văzut cum îşi reţinea lacrimile după arestarea mamei sale. Yepez a fost ca un ghimpe în coastă pentru guvernul preşedintelui Andres Lopez Obrador din cauza furturilor de petrol ale bandei sale de la compania petrolieră de stat Pemex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.