Autorităţile egiptene au executat, duminică, un călugăr copt care l-a ucis în 2018 pe stareţul mănăstirii Saint Macarius din Wadi El-Natroun, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost anunţaţi în această dimineaţă, la ora 08.00, că execuţia a avut loc, la închisoarea din Damanhur”, a declarat Hany Saad Tawadrous, fratele călugărului executat.

Epiphanius, care se afla la conducerea mănăstirii din Wadi El-Natroun, a murit la 29 iulie 2018. El a fost găsit fără viaţă în faţa celulei sale, într-o baltă de sânge. Poliţia a deschis o anchetă pentru omor după ce s-a descoperit că episcopul avea fracturi în partea din spate a capului.

Procurorii au acuzat de omor cu premeditare doi călugări: Ash’eyaa al-Makary (Wael Saad Tawadros) şi Faltaous al-Makary (Raymon Rasmy Mansour). În 2020, Ash’eyaa al-Makary a fost condamnat la moarte, iar celălalt călugăr a primit o condamnare la închisoare pe viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.