Guvernul egiptean a aprobat folosirea vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de compania farmaceutică chineză de stat Sinopharm, a anunţat ministrul Sănătăţii, Hala Zayed, potrivit presei internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Autoritatea farmaceutică egipteană a aprobat, sâmbătă, vaccinul Sinopharm”, a spus Zayed la postul MBC Masr.

Primul transport de vaccinuri a sosit în Egipt în decembrie, iar alte doze sunt aşteptate în această lună. “Al doilea transport va sosi în a doua sau a treia săptămână a lunii ianuarie şi imediat după ce va sosi vom începe vaccinările”, a adăugat Hala Zayed.

Fiecare serie de vaccinuri are 50.000 de doze. Primii care vor fi vaccinaţi sunt angajaţii din sistemul medical.

Miercuri, Sinopharm a anunţat că unul dintre vaccinurile sale, care va fi distribuit în China, are o eficienţă de 79 la sută. Eficienţa vaccinului Sinopharm este mai mică decât cele ale vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna, care au o eficienţă de peste 90 la sută.

Egipt va primi şi vaccinul AstraZeneca/Oxford, în a treia sau a patra săptămână a lunii ianuarie, un contract în acest sens fiind pe cale de finalizare.

În plus, autorităţile egiptene negociază cu Pfizer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.