Cele şase persoane care au fost arestate în legătură cu uciderea candidatului la preşedinţia ecuadoriană Fernando Villavicencio sunt columbieni, potrivit poliţiei, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un al şaptelea suspect, care a murit din cauza rănilor suferite, joi, într-un schimb de focuri cu Poliţia, era de asemenea columbian.

Villavicencio a fost ucis la ieşirea de la un eveniment de campanie din capitala Quito.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ministrul de Interne a declarat că o anchetă a poliţiei privind "evenimentul abominabil" este în curs de desfăşurare.

Ministrul de Interne Juan Zapata a declarat că ofiţerii vor lucra pentru a "descoperi motivul acestei crime şi autorii intelectuali ai acesteia".

Cei şase deţinuţi au fost identificaţi ca fiind Andres M, Jose N, Eddy G, Camilo R, Jules C şi Jhon Rodriguez, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Zapata.

El a adăugat că, în timpul raidului poliţiei care a dus la arestarea lor, ofiţerii au găsit în posesia grupului o puşcă, o mitralieră, patru pistoale, trei grenade, patru cutii de muniţie, două motociclete şi un vehicul care fusese declarat furat.

Un critic vocal al crimei organizate, Villavicencio a fost unul dintre puţinii candidaţi prezidenţiali care a invocat legături între corupţie şi oficiali guvernamentali.

Preşedintele Guillermo Lasso a declarat că asasinatul a fost o încercare de sabotare a alegerilor.

El a adăugat că scrutinul se va desfăşura conform planului, la 20 august, în ciuda stării de urgenţă naţională.

El a mai afirmat că în spatele asasinatului se află crima organizată şi a cerut ajutorul agenţilor federali americani pentru a investiga, agenţii FBI urmând să sosească la faţa locului.

În urma uciderii sale, pe reţelele de socializare a apărut o înregistrare video în care bărbaţi puternic înarmaţi şi purtând cagule îşi revendică responsabilitatea pentru crimă. Bărbaţii au pretins că fac parte din Los Lobos (Lupii), care sunt rivali ai Los Choneros.

Cu toate acestea, un alt videoclip a apărut online câteva ore mai târziu, în care un alt grup de bărbaţi - de data aceasta fără măşti - susţineau că sunt membri Los Lobos şi negau orice rol în asasinat, afirmând că celălalt videoclip era o încercare a rivalilor lor de a le înscena crima.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.