Un elicopter de tip Mi-8 aparţinând armatei ruse s-a prăbuşit în regiunea Moscovei, iar echipajul a murit, a anunţat Ministerul rus al Apărării, care a refuzat să precizeze câte persoane se aflau la bord, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipajul a murit din cauza rănilor, în urma unei aterizări de urgenţă” a elicopterului, a declarat marţi pentru AFP ministerul.

Potrivit ministerului, prăbuşirea a avut loc marţi seara, către ora locală 20.00 (şi ora României), la 20 de kilometri de oraşul Klin, în timpul unui zbor de antrenament.

”Potrivit unor informaţii preliminare, cauza catastrofei ar putea să fie un defect tehnic”, a anunţat ministerul, precizând că aeronava nu era înarmată.

Elicopterul polivalent rus de tip Mi-8 este folosit atât în scop militar, cât şi în transportul civil. Modelele cele mai mari pot transporta până la 32 de persoane.

În august 2018, 15 persoane care lucrau pentru o staţie petrolieră şi trei membri ai echipajului au murit în prăbuşirea unui elicopter de tip Mi-8 în nordul Siberiei, în urma unei coliziuni cu alt elicopter.

Accidentele de elicopter sau de avioane de dimensiuni mici sunt deosebit de frecvente în Siberia şi Extremul Orient rus, unde sunt un mijloc de transport curent în acoperirea distanţelor uriaşe în aceste regiuni puţin populate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.