India a eliberat un porumbel care fusese închis timp de opt luni sub suspiciunea de spionaj, după ce animalul a fost în cele din urmă exonerat, a anunţat vineri organizaţia pentru protecţia animalelor Peta, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pasărea fusese interceptată în luna mai transportând un "mesaj ilizibil" şi a fost reţinută într-o clinică veterinară din Bombay, înainte de a fi eliberată la 30 ianuarie de către poliţie, a precizat sursa citată.

Potrivit Times of India, mesajul a fost scris în limba chineză, ceea ce i-a alarmat pe anchetatori. "Poliţia a deschis un caz de spionaj împotriva păsării, dar a închis dosarul la finalul anchetei", a precizat ziarul.

AFP precizează că nu a reuşit să obţină o confirmare oficială.

Arestările porumbeilor călători pentru spionaj nu sunt neobişnuite în India. În 2016, unul dintre ei a fost încarcerat după ce a fost interceptat în apropierea frontierei pakistaneze purtând un mesaj de ameninţare la adresa premierului Narendra Modi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.