Dronele ruseşti au lovit miercuri dimineaţa devreme obiective energetice şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică a unor zone din regiunea Sumî, din nordul Ucrainei, au declarat oficiali ucraineni, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea regională din Sumî a precizat că dronele au lovit oraşele Şostka şi Konotop, aflate la nord-est de Kiev şi în apropierea graniţei cu Rusia.

Forţele aeriene ucrainene au doborât şapte drone folosite în atac, potrivit autorităţilor regionale.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Serviciile de urgenţă lucrau la restabilirea energiei electrice, iar miercuri dimineaţa, în trei districte revenise curentul electric.

După ce trupele ruseşti şi-au croit drum peste graniţă în regiunea nord-estică Harkov, în urmă cu puţin mai mult de o săptămână, oficialii au avertizat cu privire la o acumulare de trupe şi la o posibilă împingere a frontului în regiunea învecinată Sumî.

Alte cinci regiuni din sudul şi estul ţării au fost vizate în cursul nopţii de atacuri ruseşti, dar armata ucraineană a anunţat că a doborât toate cele 24 de drone Shaded lansate de Rusia. Este vorba de regiunile Mîkolaiv, Dnipropetrovsk, Zaporojie, Doneţk şi Odesa, potrivit Ukrainskaia Pravda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.