Moscova dispune de drone militare care arată că drona americană distrusă joi cu o rachetă iraniană se afla în spaţiul aerian iranian, aşa cum afirmă Teheranul, a declarat marţi, într-o vizită la Ierusalim, secretarul Consiliului rus de Securitate Nikolai Patruşev, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul lui Vladimir Putin a lansat aceste acuzaţii în faţa presei.

Elemente prezentate de către Statele Unite cu scopul de a arăta că Iranul se află în spatele unor atacuri vizând petroliere la Marea Oman sunt ”de o calitate extrem de proastă şi puţin profesioniste”, a apreciat Patruşev.

Nikolai Patruşev a precizat că a obţinut informaţii despre poziţia dronei distruse de iranieni de la Ministerul rus al Apărării.

El a denunţat drept ”inacceptabil” ca Iranul să fie prezentat drept o ameninţare la adresa securităţii internaţionale aşa cum au făcut Statele Unite.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a apreciat marţi, la rândul său, citat de agenţia de presă RIA Novosti, că situaţia în regiunea Golfului Persic evoluează într-o direcţie ”periculoasă”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.