Douăzeci şi unu de militari israelieni au fost ucişi luni în Fâşia Gaza - cel mai sângeros bilanţ zilnic de la lansarea unei ofensive terestre israeliene în Războiul din Fâşia Gaza, la 27 octombrie, anunţă marţi un purtător de cuvânt al armatei israeliene, generalul Daniel Hagari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea celor 21 de militari a fost ucisă în ”explozia unui RPG” - rachetă trasă de la umăr - care a vizat un tanc şi o clădire minată de armata israeliană în vederea unei demolări, în sudul Fâşiei Gaza, precizează generalul.

Armata israeliană anunţă că a preluat controlul unor posturi de comandament ale Hamas la Khan Yunis.

De la începutul ofensivei terestre în Fâşia Gaza, 200 de militari israelieni au fost ucişi în enclavă, potrivit armatei israeliene.

Potrivit unor martori palestinieni, tiruri israeliene de artilerie au avut loc în noaptea de luni spre marţi în apropiere de Spitalul Nasser, la Khan Yunis, principalul oraş în sudul Fâşiei Gaza - în care Israelul susţine că se ascund lideri locali ai Hamas.

Biroul ONU de Coordonare a Ajutorului Umanitar (OCHA) anunţă că ”ostilităţile se intensifică” la Khan Yunis.

Semiluna Roşie palestiniană deplânge o situaţie ”extrem de periculoasă” în apropierea Spitalului al-Amal, alt spital local.

Operatorul palestinian de telecomunicaţii Paltel a anunţat o nouă tăiere a comunicaţiilor pe Internet şi telefoniei mobile, de către operaţiunile israeliene în enclavă, unde situaţia era deja considerată ”critică” pentru civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.