Douăzeci şi una de persoane au primit îngrijiri în urma presupusei otrăviri cu un agent neurotoxic a fostului dublu agent rus GRU Serghei Skropal şi fiicei sale Iulia în Marea Britanie, scrie DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi membri ai familiei Skripal şi un poliţist care a venit la faţa locului după incident fac parte din cele 21 de persoane, a anunţat joi Poliţia din Wiltshire, potrivit Press Association (PA).

Şeful interimar al Poliţiei din Wiltshire, Kier Pritchard, a declarat joi pentru Sky News că ”un număr” dintre aceste persoane a făcut analize sanguine şi a primit susţinere şi consiliere la spital, potrivit The Associated Press..

Însă numai trei persoane erau spitalizate în continuare, şi anume Serghei Skripal, fiica sa, şi sergentul de poliţie Nick Bailey, a precizat Pritchard.

Autorităţile au anunţat că Bailey face progrese, iar fostul spion şi fiica sa se află în continuare în stare critică.

”Evenimentele de duminică sunt o amintire brutală, dacă era nevoie de aşa ceva, a situaţiilor periculoase cu care serviciile noastre de urgenţă se confruntă şi a devotamentului şi curajului de care dau dovadă zilnic pentru a ne asigura siguranţa”, a declarat premierul Theresa May.

Skripal şi fiica sa au fost găsiţi inconştienţi duminică, pe o bancă de, către poliţişti, în oraşul Salisbury.

Un fost colonel din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii GRU, Skropal a fost încercerat în Rusia în 2008 sub acuzaţia de spionaj în favoarea Marii Britanii. El se afla la Salisbury din 2010.

Ministrul britanic de Interne Amber Rudd a declarat joi în emisiunea BBC Radio 4 Today că otrava folosită asupra lui Skropal este un agent neurotoxic ”foarte rar”.

Potrivit unei surse citate de post, acest agent neurotoxic ”ar fi mai rar” decât sarinul şi ”nu ar fi VX”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.