Douzeci de mii de pietre au fost depuse în capitala ungară în memoria victimelor covid-19, în contextul în care această fostă ţară comunistă din Europa Centrală înregistrează în prezent o mortalitate-record, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 20.000 dintre compatrioţii noşti au fost luaţi de epidemie, iar aceasta este o tragedie personală, familială şi naţională”, a scris vineri, pe într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, partidul din opoziţie care se află la originea acestei iniţiative.

Ungaria, o ţară cu 9,8 milioane de locuitori, înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii din lume, cu 33 de decese la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Pietrele - legate între ele cu o ţesătură subţire în culorile Ungariei - au fost depuse pe Insula Margareta, în centrul Budapestei, de către Partidul Popular Noua Lume, o nouă formaţiune politică.

Pe fiecare piatră s-a inscripţionat vârsta persoanei decedate şi un număr de identificare.

Numărul pietrelor urmează să fie actualizat în funcţie de evoluţia pandemiei.

Evenimente similare au avut loc la Praga şi Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.