Ultimul bilanţ al accidentului feroviar produs, marţi, în sudul Italiei, unde două trenuri s-au ciocnit, indică 23 morţi şi 50 de răniţi. Operaţiunile de salvare continuă, autorităţile avertizând că bilanţul tragediei ar putea creşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19.45:Bilanţul deceselor provocate de accidentul feroviar din sudul Italiei a ajuns la 23 de morţi şi peste 50 de răniţi

Bilanţul deceselor provocate de accidentul feroviar din sudul Italiei a ajuns la 23 de morţi şi peste 50 de răniţi, au anunţat autorităţile, care au avertizat că aceste numere ar putea creşte, relatează La Repubblica.

Majoritatea victimelor se aflau în vagoanele din faţă ale celor două garnituri care s-au ciocnit frontal.

Preşedintele regiunii Andria din Italia, unde s-a produs accidentul feroviar, a anunţat că bilanţul a crescut la 20 de morţi, relatează SkyTg24.

Numărul răniţilor este de 35, printre aceştia fiind şi un băiat în vârstă de şapte ani, a cărui viaţă nu este însă în pericol, potrivit oficialului, care a precizat că bilanţul tragediei ar putea creşte.

Bilanţul anterior era de 12 morţi şi 18 răniţi.

Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei (Foto: Facebook)
Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei (Foto: Facebook)

Preşedintele regiunii Andria a precizat că operaţiunile de salvare continuă. “Ar mai putea fi cineva prins în vagoane", a adăugat oficialul, care a făcut apel la populaţie să doneze sânge.

La faţa locului se află deja un spital de campanie unde le este acordat primul ajutor victimelor, înainte de a fi preluate şi duse la spitale.

"Este un dezastru, ca şi cum s-ar fi prăbuşit un avion. Echipele de salvare şi Protecţia Civilă se află la faţa locului, dar, din păcate, există victime”, a scris primarul din Corato, Massimo Mazzilli, pe Facebook.

Între timp, la faţa locului au început să vină rude ale pasagerilor aflaţi în cele două trenuri. Ele sunt întâmpinate de echipele de salvare şi li se oferă consiliere psihologică. Nu sunt lăsate, însă, să se apropie de locul tragediei.

Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei (Foto: Facebook)
Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei (Foto: Facebook)

“O scenă îngrozitoare, halucinantă, asta am văzut”, a povestit un agent al Poliţiei locale, care a intervenit la faţa locului.

“Am văzut oameni morţi, alţii care cereau ajutor, oameni care plângeau. Scena cea mai urâtă din viaţa mea”, a adăugat ofiţerul, printre primii ajunşi la locul tragediei.

Psihologii din zonă au anunţat, prin intermediul asociaţiei lor, că sunt dispuşi să ofere consiliere atât la spitale, cât şi în zona accidentului.

Ministrul transporturilor, Graziano Delrio, se îndreaptă spre zona unde a avut loc impactul.

Majoritatea victimelor accidentului feroviar din sudul Italiei sunt studenţi şi navetişti, relatează La Repubblica, precizând că un copil mic a fost scos în viaţă dintr-unul dintre vagoanele distruse şi a fost dus la spital cu elicopterul.

Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei (Foto: Facebook)
Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei (Foto: Facebook)

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României), între localităţile Ruvo şi Corato, din apropiere de Bari, în câmp deschis. Ambele garnituri circulau cu viteză, pe aceeaşi linie, în sensuri opuse, astfel că s-au ciocnit frontal.

Ambele garnituri aparţineau unei companii feroviare private din regiunea Puglia, Ferrotramviaria SpA.

Compania naţională feroviară din Italia, Ferrovia dello Stato, a identificat compania într-un comunicat şi şi-a oferit ajutorul.

Ferrotramviaria este o companie privată din Bari, care operează curse feroviare între Puglia şi oraşele din nordul regiunii şi între Puglia şi aeroportul din apropiere. Societatea, fondată în 1937, deţine circa 20 de trenuri electrice mici, potrivit Associated Press.

Mai multe vagoane ale celor două garnituri au fost distruse, iar bucăţi din ele au zburat pe rază de zeci de metri.

Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei (Foto: Facebook)
Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei (Foto: Facebook)

Fotografiile făcute din elicopter şi date publicităţii de pompieri arată violenţa impactului.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar autorităţile au lansat o anchetă. Una dintre ipotezele luate în calcul este o greşeală de semnalizare.

Pe linia unde a avut loc impactul circulă circa 200 de trenuri zilnic. Majoritatea sunt trenuri regionale, cu numeroşi pasageri.

Circulaţia feroviară în zonă este închisă.

Premierul italian Matteo Renzi le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor. “Am fost şocaţi de ştirea privind accidentul feroviar dintre Andria şi Corato, pe care am văzut-o pe internet şi la televizor. Le transmitem condoleanţe familiilor. Vrem să ştim din partea celor însărcinaţi cu căile ferate şi de la ministrul de resort ce poate să fi provocat un incident atât de grav care a lovit încă o dată persoane care mergeau la muncă”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.