Două femei inculpate pentru uciderea fratelui vitreg al liderului nord-coreean au compărut joi în instanţă cu veste antiglonţ, în timp ce unul dintre avocaţii lor a spus că cele două se tem de un “proces prin ambuscadă”, în condiţiile în care poliţia nu a transmis apărării dovezile strânse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indoneziana Siti Aishah, în vârstă de 25 de ani, şi vietnameza Doan Thi Huong, de 28 de ani, riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi găsite vinovate de uciderea lui Kim Jong Nam, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, pe 13 februarie.

Cele două femei i-ar fi aplicat pe faţă lui Kim un agent toxic, VX, descris de ONU drept o armă de distrugere în masă.

Aishah şi Huong have le-au spus diplomaţilor din ţările lor că au crezut că fac o farsă pentru un show de televiziune şi nu au ştiut că este vorba de o crimă.

Oficiali americani şi sud-coreeni spun că asasinatul a fost orchestrat de liderul nord-corean Kim Jong-Un, după ce fratele său mai mare a criticat public familia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.