Varianta omicron a SRAS-CoV-2 este prezentă în 78% dintre eşantioanele analizate de către un laborator privat din Budapesta, iar două persoane s-au îmbolnăvit atât de gripă de sezon, cât şi de covid-19, potrvit postului RTL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Varianta omicron a fost detectată în 78% dintre eşantoanele testate de către Neumann Labs, potrivit directorului Miklós Nyíri, care precizează că este vorba despre 283 de cazuri.

În ultimele zece zile, două persoane s-au îmbolnăvit atât de gripă de sezon, cât şi de covid-19.

Este vorba despre doi locuitori tineri ai Budapestei, care aar fi contractat varianta omicron. Unul dintre dintre cazuri aştepta confirmarea.

Israelul a înregistrat un prim caz de dublă îmbolnăvire - o femeie însărcinată nevaccinată care prezenta simptome uşoare -, prezentat de presa israeliană drept primul caz de acest fel din lume.

Cu toate acestea, bolnavi de gripă şi covid-19 s-au înregistrat în Statele Unite în primăvara lui 2020.

Unii specalişti estimează că numeroase alte persoane s-au îmbolnăvit cu cele două virusuri, fără să fie diagnosticate, potrivit site-ului israelian Ynet news.

Cazul de ”grip(o-c)orona” (flurona), cum a fost denumit de către unii, a fost relativ uşor, potrivit unor medici de la Spitalul israelian Beilinson.

”Este aceeaşi boală. Ele sunt virale şi cauzează dificultăţi la respirat, pentru că ambele atacă tractul respirator superior”, declară The Times of Israel directorul secţiei de ginecologie de la spital.

Centrul Naţional ungar de Sănătate Publică (NNK) confirmă descoperiri ale cercetătorilor.

Varianta omicron se răspândeşte rapid în Ungaria, la fel ca peste tot în lume, potrivit lui Miklós Nyíri.

Epidemia de gripă nu este încă gravă, iar doar patru-cinci teste din 1.000 sunt pozitive, precizează el.

”Epidemia gripei nu a început încă, însă din cauza transmiterii rapide a omicron este probabil al cincilea val” al epidemiei de covid-19, apreciază el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.