Două avioane Eurofighter aparţinând Forţelor Aeriene Germane au foist trimise în România, în scopul supravegherii spaţiului aerian de-a lungul flancului sud-estic al NATO, conform Deutsche Welle. Deşi sosirea celor două avioane are programată de mai mult timp, acestea ajung în România în contextul în care, în urmă cu două zile avioane de vânătoare Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice au intervenit după ce avioane de luptă ruseşti au intrat în spaţiul aerian controlat de România deasupra Mării Negre, dar şi după ce Ministerul rus al Apărării anunţat că o navă rusească a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic despre care a afirmat că a pătruns în apele teritoriale ruseşti.
Cele două aeronave din cadrul Escadrilei Tactice 71 a Luftwaffe, ”Richthofen”, au venit joi de la baza aeriană din Wittmund (landul Saxonia Inferioară).
La baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa, echipajele avioanelor de luptă vor prelua, alături de cele britanice, zborurile comune de protecţie.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Transferul, care survine pe fondul tensiunilor din regiunea Mării Negre, era planificat de ceva timp şi, prin urmare, nu reprezintă un răspuns imediat la această situaţie, precizează Deutsche Welle.
Comandamentul Aerian al NATO a anunţat miercuri printr-un comunicat că în urmă cu o zi avioane Typhoon al Forţelor Aeriene Regale Britanice, care desfăşoară misiunea NATO de poliţie aeriană în România, au intervenit după ce avioane de luptă ruseşti au intrat în spaţiul aerian controlat de România deasupra Mării Negre.
“Mai multe avioane de luptă ruseşti SU-24 Fencer şi SU-30 Flanker au fost urmărite la 22 iunie intrând în regiunea românească de informare a zborurilor, care este zona de spaţiu aerian internaţional controlată de România. Avioanele ruseşti nu au prezentat anterior planuri de zbor şi nu au contactat controlorii de trafic aerian”, potrivit comunicatului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.