Fostul preşedinte american Donald Trump, un amator de sport, urmează să comenteze sâmbătă o seară de box, în Florida, unde se întoarce pe ring fostul campion mondial la categoria grea Evander Holyfield, pentru a-l înfrunta pe starul brazilian al artelor marţiale mixte Vitor Belfort, a anunţat difuzorul luptei, societatea de video la comandă FITE, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul locatar al Casei Albe urmează ”să comenteze fără filtru şi în direct” cele patru meciuri programate la Hotelul-cazinou Hard Rock Hollywood,  la nord de Miami.

Luptele, difuzate în regim de pay-per-view, urmează să fie difuzate pe Twitter, un site de împărtăşire video şi la postul HBO.

”ÎMI PLAC MARII LUPTĂTORI”

”Îmi plac marii luptători şi luptele mari. Aştept cu nerăbdare să-i văd pe cei doi sâmbătă seara şi să îmi împărtăşesc reflecţiile la marginea ringului”, a anunţat Donald Trump, citat într-un comunicat.

Potrvit postului sportiv ESPN, el va fi însoţit de către fiul său mai mare Donald Jr. pentru a comenta sâmbătă seara.

Atracţia serii, Evander Holyfield, un fost campion mondial necontestat la categoria grea în anii '90, a ieşit din retragere, la vârsta de 59 de ani, pentru a-l înfrunta pe Belfort, în vârstă de 44 de ani, un fost campion mondial la categoria grea a Campionatului Artelor Marţiale Mixte UFC.

Meciul urmează să se desfăşoare în opt reprize de două minute.

Holyfield, care nu a mai luptat în ringul de box de peste zece ani, a înlocuit altă legendă a boxului, pe mexicano-americanul Oscar de la Hoya, care a renunţat şi a fost spitalizat după ce s-a îmbolnăvit de covid-19.

Alţi doi foşti campioni MMA, Anderson Silva şi Tito Ortiz, urmează, de asemenea, să se înfrunte sâmbătă.

Fostul magnat în domeniul imobiliar, în vârstă de 75 de ani, a găzduit mai multe meciuri de box în cazinourile din Atlantic City, în anii  '80 şi '90.

În 2018, el şi-a folosit puterea prezidenţială pentru a-l reabilita, cu titlu postum, pe Jack Johnson, primul afroamerican devenit campion al lumii la box, la categoria grea, în 1908, care a fost condamnat la închisoare din motive rasiste.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.