Candidatul republican Donald Trump a fost scos, sâmbătă seară, de pe scena din Reno, Nevada, unde susţinea un discurs în cadrul campaniei electorale, după ce un bărbat din public ar fi strigat ”Armă!”, informează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi agenţi ai Serviciilor Secrete au urcat pe scenă, l-au apucat pe Trump de mâini şi l-au scos din faţa simpatizanţilor republicani, fără a-i oferi explicaţii. Potrivit unei declaraţii oferite de Serviciile Secrete americane sâmbătă noaptea, un ”bărbat neidentificat” din public a strigat ”Armă!”. Totuşi, la faţa locului nu a fost găsită niciuna.

O mică busculadă în public a urmat scoaterii lui Trump de pe scenă, iar un bărbat a fost preluat de forţele de ordine.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La scurt timp după incident, Trump a reapărut în faţa mulţimii venite să îl asculte, însă el nu a dat nicio explicaţie. ”Nimeni n-a spus că va fi uşor pentru noi, dar nu vom putea fi opriţi niciodată. Niciodată”, a spus Trump.

”Vreau să mulţumesc Serviciilor Secrete, băieţii ăştia sunt fantastici. Nu primesc suficientă apreciere”, a continuat candidatul republican.

 

Într-un comunicat transmis de echipa sa de campanie, Trump a mulţumit Serviciilor Secrete ”pentru reacţia rapidă şi profesionistă”.

Deşi cei care au intervenit au spus că nu a fost găsită o armă asupra bărbatului reţinut, mai mulţi apropiaţi ai campaniei lui Trump au sugerat că ar fi fost una. Fiul lui Donald Trump, Donald Trump Jr., şi Dan Scavino Jr., social media director al campaniei, au publicat pe Twitter un anunţ în care au numit incidentul ”o tentativă de asasinat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.