Preşedintele Statelor Unite ale Americii i-a acordat jurnalistului Piers Morgan, la Forumul Economic Mondial de la Davos, un interviu în care a vorbit, între altele, despre femei şi feminism şi în care şi-a exprimat respectul faţă de prim-ministrul britanic Theresa May şi a spus că îl place mult pe Emmanuel Macron.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interviul realizat de Morgan va fi difuzat duminică seară, de ITV. Din acesta, a fost extras şi făcut public un fragment în care Donald Trump susţine că nu este un feminist, însă îi mărturiseşte lui Morgan că are un respect „extraordinar” pentru femei. 

Preşedintele american i-a spus fostului prezentator CNN şi concurent al „Celebrity Apprentice”: „Nu aş putea spune că sunt feminist. Cred că asta ar fi, probabil, prea mult. Sunt pro femei, pro bărbaţi, pro toată lumea”.

„Am un extraordinar respect pentru femei. Vedeţi toate femeile care lucrează în jurul meu şi cu mine. Extraordinar respect pentru femei”, a mai spus Trump.

Comentariile preşedintelui vin după ce a fost acuzat, anul trecut, de comportament sexual neadecvat de mai multe femei, iar unele dintre ele au cerut Congresului american să facă o anchetă.

În acelaşi interviu, Trump şi-a împărtăşit viziunea asupra negocierilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, după votul Brexit de anul trecut, şi spune că că ar negocia diferit faţă de cum a făcut-o guvernul britanic.

„Dacă aş negocia în acest fel? Nu, nu aş face-o, dar am un mare respect pentru prim-ministrul vostru şi cred că faceţi treabă bună. Cred că aş fi negociat diferit. Aş fi avut o atitudine diferită, o poziţie mai dură privind ieşirea din UE”.

În plus, el şi-a exprimat respectul şi faţă de preşedintele francez Emmanuel Macron. Întrebat de Morgan dacă Marea Britanie ar fi înaintea sau după Franţa privind încheierea unui acord comercial, el a răspuns: „Îmi place Emmanuel, este un prieten al meu, este un tip minunat, soţia lui este fantastică. Îmi place mult”.

Piers Morgan, suporter al echipei de fotbal Arsenal, a încheiat interviul oferindu-i lui Trump un tricou al formaţiei cu numele lui imprimat şi numărul 45 pe spate.

În prezentarea interviului realizat la Davos, Morgan l-a descris pe Trump la BBC One drept „un elefant în magazinul de porţelanuri” şi i-a îndemnat pe britanicii care nu sunt admiratori ai preşedintelui să încerce să îl ignore când va veni în vizită la Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.