Procurorul special american Robert Mueller le-a comunicat luna trecută avocaţilor preşedintelui Donald Trump că nu-l considera, ”în acest stadiu”, suspect pe şeful statului în ancheta rusă, dezvăluie The Washington Post (WP), scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unor negocieri private pe care le-au purtat la începutul lui martie în vederea stabilirii unei audieri a locatarului Casei Albe, Robert Mueller a vorbit despre Trump ca despre un ”subiect” al anchetei sale cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016, scrie cotidianul în ediţia de marţi, citând trei persoane la curent cu aceste discuţii.

Termenul ”subiect” arată că persoana respectivă continuă să facă obiectul anchetei, însă că nu există suficiente probe în vederea declanşării unei urmăriri.

Echipa lui Mueller compilează un raport despre acţiunile lui Trump ca preşedinte şi orice eventuală obstrucţionare a justiţiei, lucru pe care procurorul special l-a comunicat de asemenea avocaţilor lui Trump, au declarat două surse pentru WP.

Ziarul scrie că procurorul special continuă să facă demersuri pentru a-l interoga pe Trump.

CNN a dezvăluit vineri, citând două surse la curent cu aceste discuţii, că avocaţi ale ambelor părţi au discutat faţă în faţă despre subiecte în legătură cu care anchetatorii ar putea să-l integorgheze pe preşedintele Statelor Unite.

Postul a dezvăluit în ianuarie că echipa lui Mueller le-a prezentat avocaţilor lui Trump subiecte generale în vederea unui interogatoriu - precum cererea acestuia adresată directorului FBI de la acea vreme James Comey de a abandona ancheta cu privire la fostul consilier pe probleme de securitate Michael Flynn, reacţia sa faţă de declaraţiile lui Comey în cadrul unei audieri în Congres, în mai 2017 şi contactul său cu oficiali din serviciile de informaţii cu privire la ancheta rusă.

Echipa lui Mueller anchetează cu privire la amestecul Rusiei în alegerile din Statele Unite în 2016 şi o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Trump cu Moscova.

Atât ruşii, cât şi Trump, au negat în mod repetat orice complicitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.