Procurorul general al New York-ului i-a citat pe doi dintre copiii adulţi ai lui Donald Trump, Donald Trump Jr şi Ivanka Trump, ca parte a anchetei sale civile privind practicile de afaceri ale fostului preşedinte american şi compania sa omonimă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Citaţiile emise de biroul procurorului general Letitia James au fost dezvăluite într-un document prrzentat luni într-o instanţă a statului New York din Manhattan. James l-a citat şi pe Donald Trump.

Avocaţii familiei Trump încearcă să o împiedice pe Letitia James să-l interogheze pe fostul preşedinte republican şi pe copiii săi, se arată în dosar.

Avocaţii familiei nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Informaţia despre citaţii a fost publicată prima dată de New York Times, care a citat o persoană familiarizată cu problema.

Luna trecută, Trump a dat-o în judecată pe James pentru a-i bloca ancheta civilă împotriva Trump Organization, acuzându-l pe procurorul general democrat de politică partizană.

James a investigat dacă compania a umflat în mod fraudulos valorile proprietăţilor imobiliare pentru a obţine împrumuturi bancare şi a redus valorile pentru a economisi taxe.

Ancheta acesteia este legată, dar separată de o anchetă penală a procurorului districtual din Manhattan privind practicile de afaceri ale Trump Organization. James s-a alăturat acestei anchete în mai anul trecut.

Eric Trump, un alt copil adult al lui Trump, a fost interogat de biroul lui James în octombrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.