Donald Trump Jr., fiul preşedintelui SUA, a obţinut un permis de vânătoare de urs grizzly în nord-vestul statului Alaska, în apropierea oraşului Nome, a declarat un oficial, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului Departamentului de Pescuit şi Vânătoare din Alaska, Eddie Grasser, au fost disponibile 27 de premise pentru persoane care nu sunt din regiune şi vor să vâneze un urs grizzly în peninsula Seward, iar doar trei persoane au depus cereri pentru a obţine permis, între care şi Trump Jr.

Statul acordă periodic permise de vânătoare de urşi şi de alte animale din diverse regiuni. Câştigătorii sunt aleşi prin tragere la sorţi şi de obicei numărul cererilor este mult mai mare decât cel al permiselor disponibile.

“Primim mii de cereni. Totul depinde de şansă, la desemnarea câştigătorilor”, a afirmat Grasser.

Însă în cazul permisului obţinut de fiul preşedintelui, concurenţa a fost mică, iar 24 de premise au rămas fără posesori.

Pentru a vâna în regiunea Nome, Trump va trebui să plătească o taxă de nerezident de 1.000 de dolari şi să achite 160 de dolari pentru permisul de nerezident de vânătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.