Donald Trump, care şi-a plasat laudele pentru modul în care oraşul New York a reacţionat după atacurile de la 11 septembrie în centrul campaniei în vederea obţinerii învestiturii republicane, a făcut o gafă şi a spus "7/11" în loc de "9/11", cum le spun americanii acestor atacuri teroriste, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am scris asta şi este un lucru foarte apropiat sufletului meu", a declarat el luni seara la Buffalo.

"Pentru că am fost acolo şi i-am văzut pe poliţiştii şi pompierii noştri acolo, pe 7/11 (11 iulie), la World Trade Center, imediat după ce s-a prăbuşit. Şi am văzut cei mai mari oameni pe care i-am văzut în acţiune", a spus miliardarul newyorkez.

Magnatul în domeniul imobiliar nu s-a corectat.

Trump ar urma să câştige partea leului dintre delegaţii disponibili în alegerile primare de la New York, marţi, potrivit unor previziuni.

El a salutat modul în care a acţionat oraşul după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 drept o "valoare (definitorie) a New Yorkului".

Ted Cruz, rivalul său, a folosit în mod peiorativ, cu câteva luni în urmă, această expresie, pe care Trump a încercat să o întoarcă împotriva adversarului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.