”Am comandat nişte fast-food american şi eu am plătit”, a declarat Donald Trump, care i-a primit pe jucătorii echipei de fotbal Clemson Tigers cu pizza şi hamburgheri, scoţând astfel în faţă constrângerile "shutdown"-ului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E din cauza shutdownului, cum ştiţi... Mulţi hamburgheri, pizza, cred că vor prefera asta faţă de tot ceea ce le-am fi putut oferi” a declarat preşedintele american luni, la sosirea la Casa Albă, după ce a petrecut o zi în New Orleans.

Întrebat care este fast-foodul său preferat, magnatul în domeniul imobiliar s-a eschivat. ”Dacă este american, îmi place. Totul este american”.

”Mai degrabă McDonald's sau Wendy's?”, a insistat un jurnalist.

”Îmi plac toate”, i-a răspuns Donald Trump. ”Numai lucruri bune, super-hrană americană”.

Discuţiile cu privire la buget între preşedintele american, care reclamă 5,7 miliarde de dolari în vederea finanţării unui zid la frontiera cu Mexicul, şi adversarii săi democraţi, care i se opun, sunt în impas.

Acest blocaj a provocat "shutdown"-ul, care a obligat numeroşi funcţionari federali - inclusiv unii care lucrează la Casa Albă - să rămână acasă, în contextul în care statul nu mai este în măsură să-i plătească.

Acest "shutdown", care durează de 24 de zile, este cel mai lung din istoria americană.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.