Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump deţine un cont bancar în China, unde a încercat timp de ani de zile să facă afaceri, o ţară împotriva căreia a lansat un război diplomatic şi comercial, pozând totodată în singurul adversar veritabil al Beijingului, dezvăluie cotidianul american The New York Times (NYT), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magnatul newyorkez în domeniul imobiliar şi-a păstrat biroul pe care l-a deschis în China înainte să fie ales şef al statului american pe toată durata mandatului său prezidenţial şi a încercat să încheie un parteneriat cu o importantă societate chineză controlată de statul chinez, dezvăluie cotidianul.

Donald Trump şi-a păstrat, de asemnea, un cont bancar în China - anterior necunoscut -, controlat de una dintre societăţile sale, Trump International Hotels Management, potrivit unei analize a declaraţiilor sale fiscale, văzute de NYT.

Potrivit acestor declaraţii fiscale, societatea a plătit în China impozite în valoare de 188.561 dolari, în perioada în care depunea eforturi - din 2013 în 2015 - să încheie acorduri de licenţă comercială.

Avocatul grupului Trump Alan Garten a declarat că această societate a ”deschis un cont la o bancă chineză, care are birouri în Stale Unite, pentru a-şi plăti impozitele”.

”Niciun acord, tranzacţie sau altă activitate comercială nu s-a concretizat, iar începând din 2015 acest cont a rămas inactiv”, a declarat avocarul.

Locatarul Casei Albe s-a lansat într-un război comercial şi diplomatic cu China şi se laudă că este singurul apărător veritabil al intereselor americane împotriva gigantului chinez, spre deosebire, consideră el, de Joe Biden, candidatul democrat în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.