Preşedintele Donald Trump a anunţat că se simte ”foarte bine” şi că în cursul zilei de luni va pleca din spitalul militar unde a fost tratat pentru Covid-19, în pofida unui val de infecţii declanşat la Casa Albă cu numai patru săptămâni înainte de alegeri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump, care a anunţat vineri că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus şi a fost internat în aceeaşi zi la Walter Reed National Military Medical Center, a spus că va pleca de acolo la ora 6:30 p.m EDT (22:30 GMT).

”Voi pleca de la extraordinarul Walter Reed Medical Center la ora 6:30 p.m.. Mă simt foarte bine. Nu vă temeţi de covid. Nu îl lăsaţi să vă domine viaţa. Am dezvoltat, sub administraţia Trump, nişte medicamente şi cunoştinţe foarte bune. Mă simt mai bine ca acum 20 de ani”, a scris Trump pe Twitter.

Trump, în vârstă de 74 de ani, a avut febră mare şi a primit un supliment de oxigen după ce nivelul oxigenului său din sânge a scăzut vineri, potrivit medicului său de la Casa Albă, Sean P. Conley.

Medicii l-au tratat cu un steroid, dexametazonă, care în mod normal este utilizat pentru cazurile cele mai grave. Preşedintele a mai fost tratat cu redemsivir şi cu un medicament experimental cu anticorpi monoclonali dezvoltat de compania Regeneron.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.