Preşedintele Donald Trump a scris pe Twitter, sâmbătă noaptea, la scurt timp după ce s-au produs cele trei incidente din Londra că Statele Unite vor sprijini Marea Britanie dacă va fi nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul mesaj publicat de Trump, sâmbătă noaptea, s-a referit la terorism în general şi a cerut din nou instanţelor din Statele Unite să revină asupra blocării restricţiilor de călătorie pentru cetăţenii musulmani. ”Trebuie să fim deştepţi, atenţi şi duri. Avem nevoie ca instanţele să ne dea înapoi drepturile. Avem nevoie de restricţiile de călătorie ca un nou nivel de securitate”, a fost mesajul lui Trump.

Câteva minute mai târziu preşedintele a scris o postare referitoare la incidentele de la Londra: ”Indiferent ce pot face Statele Unite pentru a ajuta la Londra şi Marea Britanie, vom fi acolo – Suntem alături de voi. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a fost mesajul liderului de la Casa Albă.

Şi liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn a scris pe Twitter. ”Incidente brutale şi şocante au fost anunţate în Londra. Gândurile mele sunt alături de victim şi familiile lor. Mulţumesc serviciilor de intervenţie”, a scris Corbyn. 

Cel puţin două persoane au decedat şi cinci au fost rănite în cele trei incidente posibil teroriste, de sâmbătă seara, de la Londra, susţin surse din poliţie citate de The Telegraph. Un microbuz de culoare albă a lovit mai multe persoane în apropierea London Bridge, un al doilea incident a avut loc în Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall. Trei suspecţi, posibil înarmaţi, sunt căutaţi de poliţişti.

La London Bridge o camionetă albă a intrat într-un grup de 15-20 de oameni şi cel puţin şase persoane ar fi fost rănite. La volan s-ar fi aflat un bărbat, iar maşina mergea cu peste 80 de kilometri la oră, potrivit unui marto

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.