Donald Trump a confirmat sâmbătă moartea lui Hamza Bin Laden, fiul preferat al lui Osama Bin laden prezentat drept moştenitorul liderului Al-Qaeda, şi al cărui deces a fost anunţat la sfârşitul lunii iulie de mass-media americane, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Hamza Bin Laden, înaltul responsabil al Al-Qaeda şi fiul lui Osama Bin Laden, a fost ucis în timpul unei operaţiuni antiteroriste condusă de Statele Unite în regiunea Afganistan/Pakistan", a declarat preşedintele american într-un comunicat. 

În 2011, forţele speciale americane l-au ucis pe Osama Bin Laden în Abbottabad, Pakistan. Bin Laden s-a aflat în spatele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 în care au murit aproape 3.000 de persoane.

Hamza Bin Laden, despre care se crede că are în jur de 30 de ani, a fost desemnat oficial de SUA ca fiind terorist acum doi ani.

Departamentul de Stat susţinea că el s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, cel care a deturnat unul dintre cele patru avioane comerciale folosite în atacurile din 2001, el intrând cu avionul în unul dintre turnurile World Trade Center în New York.

Scrisorile trimise de Osama Bin Laden şi găsite de trupele americane arată că el îl pregătea pe Hamza pentru a prelua conducerea al-Qaeda.

Hamza Bin Laden ar fi petrecut mai mulţi ani cu mama sa în Iran, unde ar fi avut loc şi nunta, în timp ce alte informaţii sugerează că el ar fi trăit în Pakistan, Afganistan sau Siria.

SUA au invadat Afganistanul în 2001 şi au dat jos regimul talibanilor, care oferea adăpost Al-Qaeda. În ultimii ani, Al-Qaeda a fost eclipsată de ISIS (Statul Islamic) care a organizat numeroase atacuri în Occident.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.